Personality@work – Eyes on potential

Het Personality at Work assessment is een methode om kernkwaliteiten, valkuilen en ook ontwikkelpunten goed in beeld te brengen. Het assessment bestaat uit drie onderdelen en een dieptegesprek als terugkoppeling. Desgewenst kunnen er enkele coachingsgesprekken volgen.

Het doel van het terugkoppelingsgesprek is te reflecteren op je talenten, aangeleerde patronen, je mogelijkheden en leer- en ontwikkelpunten.

De NEO-PI-R is één van de drie onderdelen van het assessment. Deze persoonlijkheidstest geeft je inzicht in wie je bent en wat je kracht is, zowel zakelijk als privé.

Dit meetinstrument van Hogrefe behoort tot de twee beste en wetenschappelijk meest gevalideerde ter wereld. Het Nederlandse bedrijf Vilaverde ontwikkelde op basis van deze test een unieke tool, Personality at Work.

Personality at Work meet dertig talenten, geeft een beeld van de competenties en brengt het functioneel rendement in verschillende functierichtingen in kaart. Aan de hand van een duidelijke grafiek kan je in één oogopslag zien wat het huidig gebruikte potentieel is en wat nog kan worden ontwikkeld.

Ieder rapport wordt persoonlijk geschreven en daarna teruggekoppeld op een diepgaande manier.

Je krijgt inzicht in de verbinding tussen je talenten, je aangeleerde of niet meer functionele patronen en je (vergeten) mogelijkheden. Na het Personality at Work assessment heb je een hernieuwd inzicht in hoe je jouw kerntalenten beter kunt gaan benutten, voor jezelf en/of je organisatie. Het Personality at Work assessment brengt je oog in oog met jezelf!

Als PaW professional bespreek ik graag met jou je persoonlijke rapport.

Ook voor jou geldt: “the sky is the limit.”